En fantasifull løsning for gamle gassholdere er det siste regenereringsprosjektet i kongens kors

Stress, Portrait of a Killer - Full Documentary (2008) (Juli 2019).

Anonim

Med plass til å bli en premie i London, tegner stadig flere arkitekter nyskapende konsepter for å maksimere uutnyttet plass. Det siste prosjektet i hotspot-området i Londons King's Cross er konvertering av gasholderrammer til luksusleiligheter av WilkinsonEyre.

King's Cross blir raskt det største urbane ombyggingsprogrammet i Europa, med alle fra Facebook til Google, som venter på plass i denne mye ettertraktede beliggenheten. Med rik industriell arv i overflod, er det ikke rart at alle flocker til denne nye eiendommen, med mange selskaper på utkikk etter kreative måter å gjenoppfinne tidligere forlatte og avlede industrielle bygninger i distriktet.

Det siste ventureet som skal gjennomføres, er transformasjonen av tre grus II-listede, støpejernsgasholderrammer i 145 designledede leiligheter. Den nye boligdesignen var WilkinsonEyres hjernebarn, som vant en konkurranse i 2002 for å komme opp med en kreativ løsning for å designe innkvartering som kunne sitte pent inn i de tre conjoined viktorianske gassholderne.

Stiftelsesdirektør for WilkinsonEyre Chris Wilkinson sa: 'Gasholderne er historiske, industrielle strukturer blir ombygget, men i en mer varig sans. Vi ønsket å beholde strukturen, men gi den ny mening og bruk for fremtiden. Arbeid med sirkulær geometri har resultert i virkelig vakre ideer. Det som begynte som en utfordring, viste seg å være en velsignelse. '

Det var en tøff forespørsel om å komme med et design som passer til de unike strukturer, en utfordring satt av utvikler Argent, eiendomsforvalter for King's Cross, men WilkinsonEyre kom opp med en elegant løsning på problemet. Firmaet foreslo tre "trommer" av innkvartering i varierende høyder, en nikk til bevegelsen av de opprinnelige gassholderne, som ville ha steget opp eller ned på grunn av trykket av gassen de inneholdt. Ved senteret er en sirkulær himmelbelagt gårdsplass, som er omgitt av gangveier som vikler seg rundt atriumet.

De 150 år gamle guiderammene, inkludert 123 kolonner, ble demontert, omhyggelig restaurert og deretter reist på stedet. Tilsynelatende var de faktisk ganske bra, takket være de 32 sjenerøse lagene av historisk maling de hadde blitt belagt med gjennom årene.

Firmaet oppfordret Jonathan Tuckey til å designe interiøret i leilighetene, som inkluderer ni penthouses hver med en privat takhage laget av landscaper Dan Pearson. Eiendommene varierer fra £ 810 000 til en studio leilighet til £ 2 millioner for en tre-sengs leilighet, som alle deler en felles takterrasse som har vidtrekkende utsikt fra Regent's Canal helt til Shard. Andre fasiliteter inkluderer en underholdningss suite komplett med screening rom, bar-cum-mottakelse, privat spisestue, forretningslounge, pluss et privat treningsstudio og spa-sone.

Leilighetene danner seg en uvanlig pieform-konfigurasjon, på grunn av den unike sirkulære naturen til strukturen de er innbygget i, med oppsettene som er utformet for å maksimere det meste av naturlyset og utsikten over London. Utvendig grå stålbekledning består av vertikale paneler med et "slør av skodder" som kan skape skygge og privatliv når villaeiere trenger det.

"Designet for den travle urbanite, innebærer leilighetene innover innovative teknologier som gjør at innbyggerne kan justere, kontrollere og miljømessig finjustere sine oppholdsrom, fortsetter WilkinsonEyre. "Denne nye visjonen for gassholderne balanserer funksjonelle krav til moderne levetid, mens du feirer karakteren og formen av triplet-guiderammen. Prosjektet reagerer på den bredere industriarven, og møter de inneboende begrensningene med fantasifull design. '

Dette er ikke det første renoveringsprosjektet til en gasholder i området - den nye boligkomplekset ligger ved siden av den sirkulære Gasholderparken, med en speillignende stålpaviljong designet av Bell Phillips.

For mer informasjon om prosjektet, besøk WilkinsonEyre nettsted. Les mer om utviklingen av King's Cross her.